Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Ziyaretçilerini Tarih Yolculuğuna Çıkarıyor
Osmanlı, Roma, Bizans ve Trak dönemlerine ait eserlerin sergilendiği Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Tekirdağ'da yapılan kazılarda, milattan önce ve sonra çeşitli uygarlıklara ait günlük yaşam eşyaları, mezarlar ve çeşitli eserler gün yüzüne çıkarıldı. Müze, Roma, Bizans ve Trak kültürlerini yansıtan eserlerle tarihe ışık tutuyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine verdiği demeçte, 1967'de kurulan müzenin önemli eserler barındırdığını belirtti.
Hacıoğlu, müzelerin 2024'ün ilk beş ayında altın çağını yaşadığını ifade ederek, "İlimizde 12 müze var. Bunlardan ikisi Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı. Diğer müzeler ise özel ve belediyeler bünyesinde bulunuyor. Geçtiğimiz bayram tatilinde Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde bir rekora imza atıldı. Yaklaşık 6 bin kişi müzeyi gezdi. Geçen yıl toplamda 16 bin kişi müzeyi ziyaret etmişti. Sadece 10 günlük bayram tatilinde, geçen yılın toplam ziyaretçi sayısının üçte biri yakalandı." dedi.
Hacıoğlu, müzede yaklaşık 4 bin eserin sergilendiğini, depolarda ise 20 bin eserin bulunduğunu dile getirdi.
Özellikle Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin ziyaretçi sayısının geçen yıla göre iki katına çıkmasını beklediklerini belirten Hacıoğlu, Osmanlı'ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi'nin yaşadığı evden dönüştürülen Rakoczi Müzesi'nin de kentin önemli ziyaret noktalarından biri olduğunu kaydetti.
Kentteki diğer müzelerin de büyük ilgi gördüğünü belirten Hacıoğlu, "Bunun yanı sıra Namık Kemal Evi de çok ilgi çekiyor. Bu sene kentteki müzelerde tüm zamanların ziyaretçi rekoru kırılacaktır. Özellikle yabancı turistler ilimize geldiklerinde müze ziyaret etmeden ayrılmıyorlar. Başta arkeoloji müzesi olmak üzere mutlaka diğer müzelere de uğruyorlar. 2024 yılı, müze ziyaretleri ve turizm açısından kent için rekor yılı olabilir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın.