Quick Links


Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

850 TL ve üzeri ücretsiz kargo!

Poco theme
0
Shopping Cart (0)
0 ürün - 0,00TL
0
Alışveriş Sepeti (0)
0 ürün - 0,00TL

Uzuncaburç Antik Kenti'nde Çalışmalar Devam Ediyor

By Arkhe - 3 Tem 2024 164 0 comments
Uzuncaburç Antik Kenti'nde Çalışmalar Devam Ediyor

Uzuncaburç Antik Kenti'nde Çalışmalar Devam Ediyor

Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, Uzuncaburç Antik Kenti’ndeki çalışmaların devam ettiğini ve bu kentin yakın zamanda Mersin için büyük bir cazibe merkezi olacağını ifade etti.

Mersin'in tanıtımına katkıda bulunan birçok projeye imza atan ve destek veren Büyükşehir Belediyesi, “Uzuncaburç Ayağa Kalkıyor: Projeler ve Uygulamalar” başlıklı kent söyleşisine ev sahipliği yaptı. Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında gerçekleşen söyleşide, Prof. Dr. Aydınoğlu, Uzuncaburç Antik Kenti’nin Mersin için önemli bir cazibe merkezi olması gerektiğini vurguladı.

Dr. Ali Cerrahoğlu’nun sunumu ve gazeteci Uğur Pişmanlık’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Uzuncaburç Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarının başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Aydınoğlu, bölgedeki en büyük restorasyon laboratuvarının burada kurulduğunu belirtti.

Aydınoğlu, binlerce yıllık tarihi kalıntıların yer aldığı bu alanda geçmişte tıp çalışmalarının yapıldığının belirlendiğini ifade etti. Sunumunda, Uzuncaburç’ta rahip kralların kaldığı kulede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve antik tiyatronun yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Mersin için çok büyük bir cazibe merkezi olacak"

Uzuncaburç Antik Kenti’nde yürütülen projeler hakkında bilgi veren Aydınoğlu, "Bu projede arkeolojinin yanı sıra birçok farklı alan yer alıyor. Kırsal yerleşimi ihya etmek ve modern köyü canlandırmak gibi hedeflerimiz var. Aynı zamanda bir Arkeo Park oluşturuyoruz. Arkeolojik alanları kazıp, projelendirerek yeniden ayağa kaldırıyoruz. Tüm bunları yaparken bölgenin kırsal dokusunu korumaya özen gösteriyoruz. Ziyaretçilerin rahat dolaşabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için tesisler inşa ediyoruz. Uzuncaburç’un yakın zamanda Mersin için büyük bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum" dedi.

"Büyükşehir Belediyesi projeye destek verdi"

Prof. Dr. Aydınoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeye destek verdiğini belirterek, "Özellikle ören yerinin dışında kalan köy ve diğer sivil yapılanmalarla ilgili bölümleri Mersin Büyükşehir Belediyesi sahiplendi. Bu sahiplik kapsamında birçok fizibilite projesi hazırlandı ve birçok uygulama hayata geçirilmeye başlandı. Yakın zamanda bu projelerin ihaleleri yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu alanın yönetimini ve kırsal kalkınmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

TADEKA Arkeoloji ve Felsefe Kurulu’nun organize ettiği programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlarından İbrahim Evrim, TADEKA üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA

Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın. 

Yeni Ürünler

Özel Ürün
Yeni

İlkel Kültür

646,00TL 680,00TL
Yeni
Yeni

Arkeofili

185,00TL
Özel Ürün
Yeni

Luviler

427,50TL 450,00TL
Yeni
2-3 gün içinde
Özel Ürün
Yeni

Anadolu Kültür Tarihi

451,25TL 475,00TL
Özel Ürün
Yeni

Hellenistik Dünya Tarihi

427,50TL 450,00TL
Özel Ürün
Yeni
Özel Ürün
Yeni