Quick Links


Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

850 TL ve üzeri ücretsiz kargo!

Poco theme
0
Shopping Cart (0)
0 ürün - 0,00TL
0
Alışveriş Sepeti (0)
0 ürün - 0,00TL

Napoli Sularında Bulunan Süslemeli Antik Roma Zemin

By Arkhe - 28 Tem 2024 239 0 comments
Previous Next
Napoli Sularında Bulunan Süslemeli Antik Roma Zemin
Napoli Sularında Bulunan Süslemeli Antik Roma Zemin
Napoli Sularında Bulunan Süslemeli Antik Roma Zemin
Napoli Sularında Bulunan Süslemeli Antik Roma Zemin

Napoli Sularında Bulunan Süslemeli Antik Roma Zemin
Mermer zemin, bir zamanlar bir Roma villasının girişinde yer alıyordu.

Baiae, Roma’nın elitleri için bir sahil kaçamağıydı ve oldukça yozlaşmış bir yerdi. Julius Caesar, Augustus, Nero ve Caligula gibi imparatorlara ait villalara ev sahipliği yapıyordu. M.Ö. 1. yüzyıl şairi Sextus Propertius tarafından "lüksün girdabı" ve "ahlaksızlığın limanı" olarak tanımlanmıştı. Ancak Baiae, 1940’lara kadar Napoli Körfezi'nde su altında keşfedilmedi.

1950'lerin sonlarından beri deniz arkeologları, Campi Flegrei'nin yamaçlarından inen kıyılarda bu görkemli geçmişin hazinelerini araştırıyor. Bugüne kadar dalgıçlar, mermer heykeller, dev sütunlar, antik hamamlar, balık havuzları ve süslü çeşmeler gibi birçok yapıyı keşfettiler. Bunların çoğu Baiae Su Altı Arkeoloji Parkı'na bitişik bir müzeye taşındı.

Şimdi, arkeologlar deniz manzaralı bir Roma villasının girişini oluşturan karmaşık mermer zeminini ortaya çıkardılar. Geçen yıl bir spa’da bulunan mozaik zemin gibi olmayan bu keşif, CSR Restauro Beni Culturali ve Naumacos Su Altı Arkeoloji ve Teknoloji ekibinden dalgıçların daha nadir ve pahalı bir kaplama olan opus sectile’yi bulduklarını gösteriyor.

Mozaikler, küçük taş kareler (tesserae) kullanarak tasarım oluştururken, opus sectile, taşların hassas şekillerde kesilmesini ve karmaşık desenler oluşturulmasını gerektirir. Bu teknik, mermer gibi pahalı polikrom taşların kullanılmasını teşvik eder ve 1. yüzyıldan itibaren giderek popüler hale gelmiştir. Önemli örnekler arasında Roma’daki Junius Bassus Bazilikası ve Hadrianus Villası’nın zeminleri bulunur.

Opus sectile, normal mozaik zeminlerden oldukça daha pahalıydı. Ancak Baiae’de arkeologlar, ev sahibinin geri dönüştürülmüş malzemeler kullandığını belirtti.

Keşif hakkında heyecanlanan Bacoli’nin belediye başkanı Josi Gerardo Della Ragione, “Harika. Bu, Baiae su altının büyüsü,” dedi. “Dünyanın en büyük su altı arkeoloji parkında, bu bir villanın kabul odasının opus sectile zeminidir ve Roma İmparatorluğu'nun sonlarına doğru yapılmıştır.”

Bu bölge, bir gün deniz üzerinde alçaktan uçarken duvarları, sütunları ve yolları fark eden İtalyan hava kuvvetleri pilotu ve dalış öncüsü Raimondo Baucher tarafından yeniden keşfedildi. Baucher’in fotoğrafları büyük ilgi uyandırdı, ancak 1959 yılına kadar ve scuba dalış ekipmanlarının ve deniz arkeolojisinin gelişimine kadar kazılar başlayamadı.

Baiae, yer altındaki magma odalarının çevre arazinin düşmesine neden olmasıyla 3. ve 5. yüzyıllar arasında denize kayboldu. Bu süreç, bradiseismik aktivite olarak bilinir.

Bugün, su altı arkeoloji parkı büyük bir cazibe merkezidir ve ziyaretçileri belirlenmiş rotalar boyunca dalış, şnorkelle yüzme veya tekne gezintisi yaparak batık Roma kentini görmeye davet eder.

Kaynak: artnet

Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini, farklı kampanyalara göz atmak için Kampanyalar bölümünü ziyaret etmeyi unutmayın. 

Yeni Ürünler

Özel Ürün
Yeni

İlkel Kültür

646,00TL 680,00TL
Yeni
Yeni

Arkeofili

185,00TL
Özel Ürün
Yeni

Luviler

427,50TL 450,00TL
Yeni
2-3 gün içinde
Özel Ürün
Yeni

Anadolu Kültür Tarihi

451,25TL 475,00TL
Özel Ürün
Yeni

Hellenistik Dünya Tarihi

427,50TL 450,00TL
Özel Ürün
Yeni
Özel Ürün
Yeni

Related Products

Özel Ürün
Yeni

Seçeceğiniz 6 Sayı Kampanyası

912,00TL 1.140,00TL