Quick Links


Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

850 TL ve üzeri ücretsiz kargo!

Poco theme
0
Shopping Cart (0)
0 ürün - 0,00TL
0
Alışveriş Sepeti (0)
0 ürün - 0,00TL

Bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı

By Arkhe - 14 Haz 2024 675 0 comments
Bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı

Bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri uzatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bazı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerinde değişiklik yaparak, turizm sezonu boyunca bu mekanların daha uzun süre ziyaret edilebilmesini sağladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı turizm sezonu kapsamında müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri yeniden düzenlendi.

Bu doğrultuda, Efes Ören Yeri yıl boyunca saat 00.00'a kadar açık olacak. Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis ören yerleri ise saat 23.00'e kadar ziyaret edilebilecek.

İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00'e kadar, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi saat 22.00'ye kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Perge, Phaselis, Olympos, Sagalassos, Laodikeia, Knidos, Zelve-Paşabağları ören yerleri ile Antalya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Efes Müzesi ve Samsun Müzesi'nin ziyaret saatleri ise 21.00'e kadar uzatıldı.

Ayrıca, birçok müze ve ören yerinin ziyaret saatleri de 19.00 ve 20.00'e kadar uzatılmış durumda.

Güncellenen ziyaret saatleri yarından itibaren geçerli olacak.

Bayram düzenlemeleri de yapıldı
Normalde bayramın birinci günü öğlene kadar kapalı olan müze ve ören yerleri, Kurban Bayramı'nın birinci günü de açık olacak. Bayramın ikinci günü olan pazartesi ise tüm müze ve ören yerleri ziyaretçilerini kabul edecek.

Bu düzenleme ile müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri genişletilerek, ziyaretçilere daha fazla hizmet sunulması hedefleniyor.

Ziyaretçilere daha uzun saatler boyunca keşfetme fırsatı
Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği müze ve ören yerlerinin yeni ziyaret saatleri, kültürel ve tarihi mirasın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak. Bu sayede, vatandaşlar ve turistler, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını daha uzun saatler boyunca keşfetme imkanına sahip olacak.

Yeni uygulamanın detaylarına ve ziyaret saatlerine ilişkin bilgilere "https://basin.ktb.gov.tr/TR-373923/2024-turizm-sezonunda-muze-ve-orenyerlerinin-ziyaret-saatleri-guncellendi.html" adresinden ulaşılabilir.

Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın. 

Yeni Ürünler

Özel Ürün
Yeni

İlkel Kültür

646,00TL 680,00TL
Yeni
Yeni

Arkeofili

185,00TL
Özel Ürün
Yeni

Luviler

427,50TL 450,00TL
Yeni
2-3 gün içinde
Özel Ürün
Yeni

Anadolu Kültür Tarihi

451,25TL 475,00TL
Özel Ürün
Yeni

Hellenistik Dünya Tarihi

427,50TL 450,00TL
Özel Ürün
Yeni
Özel Ürün
Yeni