Quick Links


Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

850 TL ve üzeri ücretsiz kargo!

Poco theme
0
Shopping Cart (0)
0 ürün - 0,00TL
0
Alışveriş Sepeti (0)
0 ürün - 0,00TL

Antik Philadelphia’nın tiyatrosu Alaşehir’de bulundu

By Arkhe - 28 Tem 2024 250 0 comments
Previous Next
Antik Philadelphia’nın tiyatrosu Alaşehir’de bulundu
Antik Philadelphia’nın tiyatrosu Alaşehir’de bulundu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, antik Philadelphia kentine ait olduğu düşünülen ve M.S. 2. yüzyılda inşa edilen tiyatro binası, Kültür Bakanlığı ve Alaşehir Belediyesi'nin ortak çabalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor. Bu tiyatronun kazı ve restorasyon çalışmaları, Manisa'ya yeni bir kültürel değer kazandıracak.

Antik Philadelphia kenti, M.Ö. II. Attolos tarafından kurulmuş ve toprak altında kalan yapılar, Kültür Bakanlığı ve Alaşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle ortaya çıkarılmaya başlanmıştır. Alaşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda, Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle başlatılan çalışmalar kapsamında, M.S. 2. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen geniş bir alana yayılmış antik tiyatro binası gün yüzüne çıkarılıyor. Çalışmalar, büyük bir titizlikle yürütülmekte olup, tiyatro binasına ait tüm kalıntılar çıkarılıp numaralandırılıyor. Bu yıl tamamlanması beklenen kurtarma kazısının ardından, önümüzdeki yıllarda numaralandırılan taşlar yerlerine yerleştirilerek restorasyon çalışmalarına başlanacak. Restorasyon tamamlandığında, antik Philadelphia kentinin tiyatro binası Manisa'nın kültürel değerleri arasına katılarak ziyaretçilere açılacak.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Alaşehir, II. Attolos tarafından kurulan antik Philadelphia kenti üzerine kurulmuş bir şehir. Bulunduğumuz alan, M.S. 2. yüzyılda yapılmış antik tiyatro. Kültür Bakanlığı izniyle burada kurtarma kazısı yapıyoruz. Alaşehir Belediyesi olarak işçilik, alet, ekipman ve konaklama gibi ihtiyaçları karşılıyoruz. Profesyonel ekiplerle çalışarak, bu alanı yıl sonuna kadar temizleyip, önümüzdeki yıllarda restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Alaşehir’e yeni bir kültürel değer kazandırmış olacağız.”

Başkan Öküzcüoğlu, çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, “Günlük değişmekle beraber 11-12 kişi çalışıyor. Minik fırça ve çapalarla arkadaşlarımız taşların arasında çalışıyor. Alaşehir Belediyesi işçilik, alet ekipman, yeme içme ve ekibin konaklaması konusunda yardımcı oluyor” dedi.

Alaşehir Belediyesi ayrıca, görme engellilerin de kullanabileceği bir turizm haritası hazırladıklarını belirten Öküzcüoğlu, “Alaşehir’in turizm haritasını bastırdık. Kente gelen turistler haritayı alıp Alaşehir’i rahatlıkla gezebilecekler. Görme engelli vatandaşlarımız da Braille alfabesiyle Alaşehir hakkında bu harita sayesinde bilgi sahibi olabilecek” diye ekledi.

Kaynak: İHA

Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini, farklı kampanyalara göz atmak için Kampanyalar bölümünü ziyaret etmeyi unutmayın. 

Yeni Ürünler

Özel Ürün
Yeni

İlkel Kültür

646,00TL 680,00TL
Yeni
Yeni

Arkeofili

185,00TL
Özel Ürün
Yeni

Luviler

427,50TL 450,00TL
Yeni
2-3 gün içinde
Özel Ürün
Yeni

Anadolu Kültür Tarihi

451,25TL 475,00TL
Özel Ürün
Yeni

Hellenistik Dünya Tarihi

427,50TL 450,00TL
Özel Ürün
Yeni
Özel Ürün
Yeni