Antandros'tan Günümüze Antik Zaman Sofraları
Arkeolojik zenginlik açısından rakipsiz, gastronomik zenginlik açısından Dünya’nın önde gelen sayılı mutfakları arasında yer alan Türkiye'de birbirinden değerli pek çok sivil toplum örgütü her yıl bir birinden ilginç etkinliklere imza atıyor. Ne var ki hem kültürel, hem bilimsel, hem de turistik açıdan önemli katma değer içeren onca etkinliklerin pek çoğunun içeriği kayda bile geçmeden kaybolup gidiyor.
Antik Zaman Sofraları kitabı, bu bağlamda önemli bir eser ve her türlü takdiri hak ediyor. Çorbada tuzu olan çok; Antandros Antik kentinin toprak altında kalan zengin kültürünü toprak üzerine çıkaran Prof. Dr. Gürcan Polat liderliğindeki arkeoloji ekibi, Antik mutfak kültürünü kitap için derleyen Doç. Dr. Yasemin Polat, Antandros kazılarının devamlılığı için destek olanlar, Kültürel Miras ve Arkeolojiyi anlatmak ve sevdirmek için çaba sarf eden Antandros Derneği, Antik çağ lezzetlerini günümüzün damak tadına taşıyan “Aşçı Fok” Nurdan Çakır Tezgin, Antandros Derneği'ne daima destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası...
Birbirinden değerli insanların dayanışması ile ortaya çıkan bu eseri okumak ayrı bir keyif, eserin içinde yer alan antik lezzetleri tekrar yaşatmak ise önemli bir başarı. - Nezih Başgelen
(Tanıtım bülteninden)
Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın.
Kitap Özellikleri | |
---|---|
ISSN | 9786053965886 |
Antandros'tan Günümüze Antik Zaman Sofraları
- Ürün Kodu: KP0642
Antandros'tan Günümüze Antik Zaman Sofraları
Arkeolojik zenginlik açısından rakipsiz, gastronomik zenginlik açısından Dünya’nın önde gelen sayılı mutfakları arasında yer alan Türkiye'de birbirinden değerli pek çok sivil toplum örgütü her yıl bir birinden ilginç etkinliklere imza atıyor. Ne var ki hem kültürel, hem bilimsel, hem de turistik açıdan önemli katma değer içeren onca etkinliklerin pek çoğunun içeriği kayda bile geçmeden kaybolup gidiyor.
Antik Zaman Sofraları kitabı, bu bağlamda önemli bir eser ve her türlü takdiri hak ediyor. Çorbada tuzu olan çok; Antandros Antik kentinin toprak altında kalan zengin kültürünü toprak üzerine çıkaran Prof. Dr. Gürcan Polat liderliğindeki arkeoloji ekibi, Antik mutfak kültürünü kitap için derleyen Doç. Dr. Yasemin Polat, Antandros kazılarının devamlılığı için destek olanlar, Kültürel Miras ve Arkeolojiyi anlatmak ve sevdirmek için çaba sarf eden Antandros Derneği, Antik çağ lezzetlerini günümüzün damak tadına taşıyan “Aşçı Fok” Nurdan Çakır Tezgin, Antandros Derneği'ne daima destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası...
Birbirinden değerli insanların dayanışması ile ortaya çıkan bu eseri okumak ayrı bir keyif, eserin içinde yer alan antik lezzetleri tekrar yaşatmak ise önemli bir başarı. - Nezih Başgelen
(Tanıtım bülteninden)
Arkeolojiye dair daha fazla içerik için Arkhe Arkeoloji Dergisi ve Arkhe Kitap bölümlerini ziyaret etmeyi unutmayın.
Kitap Özellikleri | |
---|---|
ISSN | 9786053965886 |
- Marka: Arkeoloji Sanat Yayınları
- Görüntülenme Sayısı: 2414
- Stok Durumu: 4